Dirk goedkoopste supermarkt voor basisboodschappen

30-05-2023 (14:17) - Marketing

Supermarktformule Dirk van den Broek is volgens de Consumentenbond officieel de goedkoopste supermarkt voor de basisboodschappen.

Uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond blijkt dat consumenten gemiddeld maar liefst 11 procent goedkoper uit zijn bij Dirk. In sommige gevallen loopt het verschil tussen Dirk en andere supermarktformules op naar meer dan 20 procent. Hierom ontvangt de supermarktformule het predicaat ‘Laagste Prijs voor basisboodschappen’, net als in 2022.

Geen valse claims

Met de erkenning voor de laagste prijs van basisboodschappen, bewijst Dirk de goedkoopste supermarkt van Nederland te zijn. Afgelopen jaar riep de Consumentenbond Dirk namelijk ook al uit tot de goedkoopste voor basisboodschappen en de goedkoopste supermarkt voor A-merken. Daarnaast bewees ook consumentenprogramma Kassa al twee keer dat de supermarktformule de goedkoopste van Nederland is.

Verlaging en prijsplafond

Als reactie op de teruglopende inkoopkosten, verlaagde Dirk in april als eerste supermarkt de prijzen van honderden producten en stelde tegelijkertijd een prijsplafond in tot het einde van het jaar. Het prijsplafond houdt in dat de prijzen van deze producten tot het einde van het jaar minimaal zo laag blijven of nog verder dalen. Het gaat hierbij om dagelijkse boodschappen van huis- en A-merken zoals brood, koffie, zuivel, baby- en verzorgingsproducten. 


Bureaus

Media

Economisch