FÉST opent eerste winkel in Brussel

FÉST opent eerste winkel in Brussel

08-12-2022 (11:22) - Marketing

FEST opent de deuren van haar eerste winkel in Brussel. Het Nederlandse interieurmerk vestigt zich in een iconisch art-nouveaupand vol karakteristieke elementen in de wijk Châtelain. De winkel aan de Notarisstraat 6-10 is na Antwerpen en Gent de derde in België en biedt betaalbare high-end meubels en woonaccessoires, geproduceerd in Europa en merendeels in Nederland.

In de winkel komen alle in-store services van FEST aan bod. Aan de adviesbar kunnen klanten terecht voor gratis en uitgebreid interieuradvies van een Interior Design Specialist en alle banken en andere (modulaire) meubels kunnen er worden getest en naar eigen smaak worden samengesteld. Daarnaast exposeren ontwerpers Arno Hoogland en Caia Leifsdotter kunstwerken in de winkelruimte.

Intuïtief store design

De drie verdiepingen van de winkel zijn samen goed voor ruim 265 vierkante meter. Het store design is in lijn met de intuïtieve wijze waarop oprichter en CEO Femke Furnée de inrichting van andere FEST stores realiseerde. De oorspronkelijke, grotendeels eikenhouten vloeren zijn behouden, evenals de bijzondere mozaïekvloer. En ook het kenmerkende ijsblauw van de gevel komt in het interieur terug.

Furnée: “We keken heel bewust naar waar het pand om vraagt: een subtiele, verfijnde stijl met interessante contrasten. De ruimte heeft met haar hoge – en verderop in de winkel verlaagde – plafond en de vele intieme hoekjes, een kalme, sophisticated sfeer. Om die te behouden, kozen we voor wanden in een lichte aardetint, met accenten in zachtgroen en ijsblauw. In die rustige achtergrond komen onze bijzondere stoffen, organische vormen en poppy kleuren heel mooi tot hun recht. Statements maakten we vooral met art pieces, materialen en afwerking.”

Internationale groei

Het merk heeft grote ambities, zowel op het gebied van internationale groei als vernieuwing. Het merk positioneert zich als gamechanger in de traditionele meubelindustrie. Met de nieuwe aanwinst in Brussel zijn er in totaal zeven winkels in Nederland en België. Daarnaast verkoopt FEST in meer dan twintig landen via resellers.


Bureaus

Media

Economisch