Hertz en Uber breiden samenwerking uit naar Amsterdam

Hertz en Uber breiden samenwerking uit naar Amsterdam

25-10-2024 (13:06) - Marketing

Uber en Hertz breiden vandaag hun samenwerking uit, die al duizenden Uber-chauffeurs in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk toegang heeft gegeven tot Hertz-voertuigen. "We willen het tekort aan elektrische voertuigen aanpakken door chauffeurs in Nederland een eenvoudigere en betaalbaardere optie te bieden voor de overstap naar elektrisch rijden."

Vandaag gelanceerd in Amsterdam, Nederland, is de nieuwste fase van de samenwerking gericht op het helpen van chauffeurs om gemakkelijk over te stappen op elektrische voertuigen (EV's) door middel van flexibele huurovereenkomsten op wekelijkse en maandelijkse basis. Deze zijn afgestemd op de behoeften van de chauffeurs, en door lagere initiële kosten aan te bieden in vergelijking met andere aanbieders. Door deze samenwerking versterken Uber en Hertz hun inzet voor een duurzamere toekomst.

Maurits Schönfeld, General Manager van Noord-Europa bij Uber: "Met deze samenwerking willen we het tekort aan elektrische voertuigen aanpakken door chauffeurs in Nederland een eenvoudigere en betaalbaardere optie te bieden voor de overstap naar elektrisch rijden. Dit helpt chauffeurs niet alleen besparen op brandstofkosten, maar draagt ook bij aan een groenere toekomst voor steden in Nederland. Deze samenwerking is een belangrijke stap in onze voortdurende inzet om duurzame mobiliteit toegankelijker te maken voor iedereen.”

Elyes Mrad, Executive Vice President Hertz International: "Het huren van een EV bij Hertz stelt Uber-chauffeurs in staat om een elektrisch voertuig uit te proberen zonder de langdurige verplichting en zorgen over voertuigfinanciering, verzekering, taxilicenties en meer. We zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking met Uber een positieve stap zal zijn naar duurzame mobiliteit voor iedereen.”

 


Bureaus

Media

Economisch