Jopen viert ‘Dag van de IPA’ met nieuwe IPA

04-08-2022 (10:51) - Marketing

3 augustus is het de wereldwijde ‘dag van de IPA’. En dus pakt Jopen, de naar verluidt grootste onafhankelijke craft bier brouwerij van Nederland, uit met een nieuwe IPA: De Teenage Mutant Ninja Thiols, met vrijgekomen thiolen die zorgen voor een enorm fruitige smaakbeleving. 
 
De nieuwe aromatische beleving krijgt de volle ruimte doordat er minder hop wordt gebruikt en dat is nogal ongebruikelijk voor een IPA. In combinatie met het brouwgist cosmic punch zorgt het voor een bijzonder fruitige beleving van kokosnoot, passievrucht, papaya en witte druiven. 
 
De Teenage Mutant Ninja Thiols verschijnt in blik (33cl) en bevat 6,2% alcohol. De nieuwe IPA is in eerste instantie verkrijgbaar in lokale horeca, de Jopenkerk in Haarlem en via de webshop.
 

Brouw je eigen Jopen IPA

Na de ‘Dag van de IPA’ schakelt Jopen de hulp in van echte IPA liefhebbers en thuis/hobbybrouwers. Vriendengroepen kunnen samen een eigen Jopen IPA meebrouwen in de brouwketels van de Haarlemse Jopenkerk. Het winnende bier wordt een maand lang exclusief geserveerd op de eigen tap van Jopen. Als het bier een doorslaand succes blijkt, wordt het misschien een blijvertje.
 

Bureaus

Media

Economisch