Laden op het 'meest duurzame' moment van de dag met een Vandebron-voorspeller

31-05-2023 (14:10) - Marketing

Vandebron lanceert de Groene stroom-voorspeller in hun apps voor klanten, zodat zij inzicht krijgen in de ‘groenste’ gebruiksmomenten van de dag.

De voorspeller is er zowel voor klanten met een elektrisch rijden contract als voor reguliere klanten bij Vandebron.

Energie in balans

De opwek van 'duurzame' energie is volatiel, wat betekent dat er een onbalans kan ontstaan op het energienet. Om te voorkomen dat fossiele brandstoffen worden ingezet bij een tekort aan groene energie, of dat groene energie niet gebruikt wordt bij een overschot, wil Vandebron klanten met de voorspeller stimuleren om energie te gebruiken wanneer veel duurzame energie wordt opgewekt. 

Dynamisch energiecontract

De tool haalt dagelijks data op over de bronnen van de beschikbare elektriciteit op het Nederlandse net. De voorspeller is ontstaan om klanten met een elektrisch rijden contract meer inzicht te geven in het beste laadmoment maar is ook toegankelijk voor iedereen met een regulier energiecontract. De introductie van de Groene stroom-voorspeller is in lijn met de lancering van het 'dynamische energiecontract' eerder dit jaar door Vandebron. Binnenkort komen tijdelijk bij een aantal tankstations in Nederland digitale billboards met informatie over de groene stroompieken.


Bureaus

Media

Economisch