Plein.nl bundelt krachten met retail media platform Streaem

Plein.nl bundelt krachten met retail media platform Streaem

15-05-2024 (13:36) - Marketing

Plein.nl, webshop waar voorraadkastjes voordelig gevuld worden, gaat samenwerken met Streaem, een  self-service retail media platform.

Deze strategische samenwerking biedt Plein.nl meer mogelijkheden tot het opschalen van retail media campagnes zoals sponsored products en display campagnes. Dit helpt Plein.nl in haar verdere groei ambitie. Aan de andere kant helpt het de adverteerders door snelheid, inzicht én flexibiliteit om campagnes voor Plein.nl op te zetten.

De keuze voor Streaem is gemaakt op basis van gebruiksgemak en de mogelijkheid voor gezamenlijk inzicht. Handmatig werk in het huidige CMS is vervangen door een gebruiksvriendelijk platform waarin adverteerders zelf campagnes kunnen opzetten en plannen. Daarbij hebben ze vrijheid in campagneduur en budget, terwijl Plein.nl de controle houdt over posities van sponsored products en look & feel van de banners. Streaem zorgt voor opschaling van retail media doordat er sneller en eenvoudiger nieuwe adverteerders kunnen worden toegelaten op het platform.

Tjeerd Bakker, Digital Performance Manager Plein.nl: “Door de samenwerking met Streaem kunnen we onze retail mediastrategie optimaliseren en versnellen. Voor onze leveranciers is het heel eenvoudig om campagnes op te zetten en hun producten te promoten op onze site en in de app en ze hebben hierbij continue inzicht in het resultaat. We kijken uit naar verdere groei en succes in onze samenwerking met Streaem.”

Met Streaem heeft Plein.nl nu het inzicht én de flexibiliteit om nieuwe, unieke advertentieposities aan te maken op hun eigen digitale kanalen, zoals in specifieke productcategorieën of de digitale folder, en adverteerders gemakkelijker toegang te geven om te kunnen adverteren op deze posities. Inmiddels maken er meer dan 90 merken gebruik van het retail media platform. 


Bureaus

Media

Economisch