Pon verkoopt innovatief e-sportwagenmerk Rimac

Pon verkoopt innovatief e-sportwagenmerk Rimac

09-12-2022 (13:23) - Marketing

Pon Luxury & Performance Cars is vanag 9 december de officiële Nederlandse vertegenwoordiger van het exclusieve en innovatieve sportwagenmerk Rimac.

De aansluiting met het huidige portfolio is volgens Pon perfect: Porsche is de strategische partner en voor 45% aandeelhouder in de vorig jaar opgerichte joint venture Bugatti Rimac. Binnen die joint venture brengen Rimac en Bugatti eigen modellen uit. Rimac focust daarbij volledig op high-performance door elektrische aandrijving.

“Nederland is inmiddels een volwassen markt op het gebied van e-mobiliteit inclusief de bijbehorende infrastructuur”, zegt Mate Rimac, de oprichter van het gelijknamige merk. “Daarbij is Nederland een serieuze markt voor super- en hypercars, met een grote schare liefhebbers. Voor Rimac vormen die ingrediënten een uitstekende basis om het merk Rimac en de Nevera nu in Nederland te introduceren.”

Met de toevoeging van Rimac bestaat het portfolio van Pon Luxury & Performance Cars nu uit vijf merken: naast Rimac zijn dat Porsche, Bugatti, Lamborghini en Bentley.
 


Bureaus

Media

Economisch