Vinted krijgt nieuwe organisatiestructuur aan en lanceert 'Vinted Go'

23-06-2022 (11:10) - Marketing

Vinted, de Litouwse unicorn en marktleidende C2C tweedehands fashion- en lifestyle marktplaats, lanceert een eigen merk dat dient als aanbieder van verzendservices en komt met een nieuwe structuur voor de Vinted Group om de doelstellingen en groeistrategie te ondersteunen.

De zogenoemde Vinted Marketplace vervolgt zijn missie om tweedehands de eerste keuze te maken. De Marketplace wordt nu geleid door CEO Adam Jay, die eerder dit jaar tot het bedrijf toetrad. Thomas Plantenga wordt CEO van de overkoepelende Vinted Group.
Tegelijkertijd lanceert Vinted het merk Vinted Go - een aanbieder van verzendservices voor Vinted-leden en andere bedrijven.
 

Nieuwe Vinted Group-structuur

Adam Jay heeft veel ervaring in de consumententechnologie, door functies bij Expedia Group en Hotels.com, Avis en Travelport. Bij Vinted is het zijn taak om ervoor te zorgen dat Vinted doorgaat met de missie om tweedehands wereldwijd tot eerste keus te maken en dat de marktplaats zijn ambitieuze groeidoelstellingen haalt. Het team zal zich met name richten op het ontwikkelen van productfuncties en diensten om in te spelen op de behoeften van de consument, het waarborgen van de veiligheid van de leden en het aantrekken van nieuwe leden buiten de huidige community.

Thomas Plantenga, CEO van de Vinted Group: "Nu we hebben aangetoond hoe populair C2C in tweedehands is, zijn we met Vinted nieuwe manieren aan het vinden om onze missie om van tweedehands de eerste keuze te maken nog meer na te streven, terwijl we ook andere consumptiegebieden in overweging nemen om positief kunnen beïnvloeden. De veranderingen die we vandaag aankondigen, stellen ons in staat om meer gespecialiseerde proposities te ontwikkelen voor verschillende delen van de consumptiecyclus en om nieuwe expertise te ontwikkelen. Ons shipping team heeft al zoveel bereikt met het verbinden van verschillende type vervoerders en het stimuleren van leveringen aan PUDO's, ik kijk er naar uit om te zien wat er in het volgende hoofdstuk kan worden gedaan."
 

Vinted Go

De nieuwe Vinted-structuur effent het pad voor de oprichting van Vinted Go, dat handige en meer betaalbare leveringsopties mogelijk maakt voor Vinted Marketplace en andere bedrijven, met de nadruk op PUDO (pick-up, drop-off) voor leveringsopties met lagere CO2-uitstoot, dan bij bezorging aan huis. Op langere termijn heeft Vinted de ambitie om verdere oplossingen te implementeren om de negatieve impact van pakketbezorging op het milieu te verminderen.

Verzending is al lang een kernonderdeel van de propositie van Vinted en het steeds groeiende netwerk bestaat vandaag de dag uit 43 vervoerders en 220.000 PUDO punten in heel Europa. Dit betekent dat leden elkaars tweedehands artikelen betaalbaar, gemakkelijk en in sommige gevallen, dankzij de focus op PUDO, met een lagere CO2-uitstoot kunnen verzenden en ontvangen dan bij bezorging aan huis.

Vinted Go lanceert met twee nieuwe diensten. Deze maand zal het beginnen met een selectie van eigen-branded lockers in Parijs en omgeving. Deze service houdt in dat Vinted-leden in Parijs voor Vinted Go kunnen kiezen als bezorgoptie voor hun aankopen, die tussen de lockers zullen worden vervoerd in elektrische voertuigen. Tegelijkertijd ontwikkelt Vinted Go een nieuw digitaal verzendplatform dat de infrastructuur van transporteurs van derden voor elk bedrijf samenbrengt en optimaliseert. Het platform wordt in de komende maand gelanceerd.

"Ons team heeft de afgelopen jaren ongelooflijk hard gewerkt om een netwerk van bezorgpartners voor meerdere markten te combineren, wat resulteert in een ruime keuze aan goed geprijsde bezorgopties voor Vinted-leden. Dit is een centraal onderdeel geworden van ons aanbod aan leden en heeft ons geholpen om de overstap naar tweedehands via Vinted te stimuleren. Door nu een apart merk op te richten dat zich specifieker richt op verzending, kunnen we ons aanbod versterken en uitbreiden en tegelijkertijd verschillende oplossingen ontwikkelen en testen om uiteindelijk een betere verzendervaring te creëren." aldus Vytautas Atkocaitis, Vice President bij Vinted Go.

 


Bureaus

Media

Economisch