BBC Studios en NPO sluiten natuurhistorische deal in Cannes

BBC Studios en NPO sluiten natuurhistorische deal in Cannes

23-10-2024 (12:27) - Media

NPO gaat natuurhistorische titels van BBC Studios in Nederland uitzenden. Dat hebben de twee mediabedrijven besloten op het MIPCOM in Cannes, een belangrijke internationale beurs voor de entertainmentindustrie.

BBC Studios staat wereldwijd bekend om hoogwaardige aanbod aan feitelijke programma’s en is de thuisbasis van de Natural History Unit (NHU), die wereldwijde successen heeft geproduceerd zoals Planet Earth III, Frozen Planet II en het aankomende Asia.

'We hebben een fantastische, langdurige samenwerking met NPO en het is een bewijs van de kracht van ons diverse aanbod aan natuurhistorische programma’s dat we deze nieuwe overeenkomst hebben gesloten', vertelt Chris Kinsman, SVP Factual, EMEA bij BBC Studios. 'De Natural History Unit van BBC Studios is de beste ter wereld in het produceren van buitengewone content, waarbij we voortdurend innoveren en consequent nieuwe beelden uit de natuur leveren die zowel kopers als kijkers wereldwijd blijven boeien.'

Jojanneke Doorn, Directeur Video bij NPO, voegt hieraan toe: 'In deze uitzonderlijke titels worden natuur en klimaat op een onderhoudende en educatieve manier weergegeven, volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten en met de nieuwste cameratechnieken. Deze series verbazen en inspireren. De productiekwaliteit, zoals we die gewend zijn van de Natural History Unit van BBC Studios, is zo uniek dat we bijzonder trots zijn dat we deze prachtige programma’s hebben verworven en ze aan het Nederlandse publiek kunnen tonen.'

Andere titels van de Natural History Unit van BBC Studios die op MIPCOM aan kopers werden gepresenteerd, zijn Big Cats 24/7 en Expedition Killer Whale.


Bureaus

Marketing

Economisch