Susan Wojcicki, voormalig topvrouw YouTube, overleden

Susan Wojcicki, voormalig topvrouw YouTube, overleden

11-08-2024 (16:44) - Media

Susan Wojcicki, de voormalige topvrouw van YouTube, is in de nacht van vrijdag op zaterdag op 56-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longkanker. Dit meldt haar echtgenoot op Facebook.

Wojcicki stond aan de wieg van Google en gold daardoor als een van de bekendste namen in de techwereld. Ze was al ruim twee jaar ziek.

Ook Sundar Pichai, de CEO van Google-moederbedrijf Alphabet, meldt het overlijden van Wojcicki. Ze wordt in een bericht op X omschreven als iemand die een sleutelrol speelde in de geschiedenis van Google. "Ze was een geweldig mens, een leider en een vriendin die een enorme impact heeft gehad."

Wojcicki ging in 1998 bij Google aan de slag en werd een jaar later de eerste marketingmanager van het bedrijf. Daarnaast was ze de drijvende kracht achter de overname van YouTube door Google. In 2014 werd ze benoemd tot CEO van het videoplatform. In het jaar erna werd zo door TIME omschreven als "de machtigste vrouw van het internet".

In februari 2023 legde Wojcicki haar functie neer. Ze liet bij haar afscheid weten dat ze zich wilde richten op haar familie, gezondheid en persoonlijke projecten. 


NU.nl

Bureaus

Marketing

Economisch