Missie volbracht: LOEY-Awards dit jaar voor het laatst

20-09-2022 (13:18) - Prijzen

De uitreiking van de LOEY-Award, de prijs voor online ondernemerschap in Nederland, vindt dit jaar plaats op 27 september in Amsterdam. Het zal de laatste keer zijn dat er in deze vorm een Leading Online Entrepreneur of the Year wordt aangewezen door de vakjury; stichting LOEY stopt met de Award-uitreikingen.

Stichting LOEY werd opgericht in 2010 door ondere anderen Heleen Dura-van Oord, ondernemer en partner in Peak Capital en Hubert Deitmers van Venture Capital-fonds Endeit, dat hij samen met Joop van den Ende oprichtte. Beiden zijn nog steeds betrokken.
 

Missie volbracht

LOEY-Award voorzitter Patrick Kerssemakers: “Het doel van de stichting was en is om online ondernemerschap in Nederland in de spotlight te zetten en zo te stimuleren. Wij vinden dat dat doel inmiddels echt is bereikt. In de laatste tien jaar is het online ondernemerschap in Nederland geëxplodeerd en is er een enorm ecosysteem ontstaan voor funding, coaching en networking. We hebben onszelf de vraag gesteld of ons initiatief nog nodig is. We kwamen tot de conclusie dat de missie is volbracht en willen voorkomen dat we in herhaling vallen. Ondernemerschap is immers innovatie. Tijd voor iets nieuws? We zullen zien.”
 

Genomineerden nog geheim

LOEY-doei dus, als thema met een knipoog voor deze laatste LOEY-award avond in de huidige vorm. Voor deze laatste LOEY-Award blijven de genomineerden zoals gebruikelijk nog geheim. Kerssemakers: “Dit kaliber ondernemers behoort tot de top in Nederland en de wereld. Het nominatieproces is dan ook discreet.” De genomineerde ondernemers worden in de week voorafgaand aan het event door een vakjury aan de tand gevoeld. Deze laatste keer wordt natuurlijk heel speciaal."