Vacansoleil en Het Filmcafé winnaars van Phoenix Award 2022

19-05-2022 (16:06) - Prijzen

Voor het derde jaar op rij werden de Phoenix Awards tijdens de Big Improvement Day uitgereikt aan ondernemers die na een tegenslag afgelopen jaar sterker uit de strijd kwamen. Dit jaar namen Jan Willem Verschoor van Vacansoleil en Omar Waseq van Het Filmcafé de prijs in ontvangst van juryleden Pieter Waasdorp, Directeur Ondernemerschap van het Ministerie van EZK en Jacqueline Zuidweg van Geldfit Zakelijk.

De winnaar van de Phoenix Award in de categorie kleinbedrijf is Het Filmcafé. Begin 2021 werd de horecagelegenheid getroffen door een grote brand in het CAB-gebouw in Utrecht, met enorme schade als gevolg. Ondanks het ontbreken van een verzekering en tegenvallende opbrengsten door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wist het bedrijf afgelopen jaar een doorstart te maken en zullen de deuren van de bioscoop en feest- en evenementenlocatie binnenkort weer openen.
 

Winnaar Middelgrootbedrijf

Ook voor Vacansoleil was 2021 geen gemakkelijk jaar. Dit bedrijf had door een overname van campings van de Iris-groep te maken met overboekingen, waardoor ruim 150 vakanties moesten worden geannuleerd. Er volgde een stevige reorganisatie onder leiding van een nieuw management. De focus werd volledig gericht op touroperating activiteiten. Vervolgens kwam daar de corona-crisis direct overheen. Ondanks de sterke terugval in omzet door corona is besloten tot investeren in IT en marketing en zijn nieuwe accommodaties toegevoegd aan het aanbod.
 

Over de Phoenix Award

De Phoenix Award is een in 2019 opgezet initiatief van Ralph van Hessen, oprichter van de Big Improvement Day en Maxime Verhagen, oud-minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en vicepremier en huidig Voorzitter van Bouwend Nederland. De organisatie streeft ernaar om doorzettingsvermogen en veerkracht te belonen en het taboe op tegenslagen in ondernemerschap en faillissement in Nederland te doorbreken.
 
Over de Big Improvement Days
De Big Improvement Day is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om impactvolle ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Sindsdien is het ontwikkeld tot een belangrijke beweging waarbij de top van de overheid en het bedrijfsleven bijna maandelijks samenkomt om Nederland mooier en positiever te maken.