Appen met Florian Root, de kersverse Business Director van Dentsu Lab EMEA

Appen met Florian Root, de kersverse Business Director van Dentsu Lab EMEA

17-07-2024 (14:00) - Appen met

Vorige maand maakte Dentsu bekend dat Dentsu Lab wereldwijd wordt uitgebreid. Daags na de introductie van het leiderschapsteam voor de EMEA-regio, spreken we met Florian Root, de gloednieuwe Business Director van het initiatief waar R&D, creativiteit en menselijkheid samensmelt.

Status: beschikbaar

Gefeliciteerd met je nieuwe job! Wat is de leukste reactie die je hebt gekregen op je overstap?
Dankjewel, de leukste reactie momenteel is vooral iedereen die benieuwd is wanneer we weer koffie kunnen drinken haha. Dus ik moet even kijken of dat agenda technisch wel past allemaal.

Pas op voor een caffeine-verslaving haha
Ik ga het proberen

Wat was voor jou doorslaggevend bij de overstap naar Denstu Lab?
Voor mij persoonlijk was het de propositie. Samenwerken met toonaangevende organisaties en instituten en tegelijkertijd denken aan hoe we een positieve bijdrage kunnen leveren binnen onze samenleving met deze projecten en partnerships. Met natuurlijk oog op de toekomst.

Naar welke samenwerking kijk je het meeste uit?
Ik kijk erg uit naar de samenwerkingen die zich focussen op pure R&D en de horizon verbreden van wat mogelijk is. Onze kracht ligt in de creatief gedreven R&D waarbij het menselijk perspectief centraal staat. Daar vindt de ware magie plaats van impactvolle ideeën naar mijn inziens.
Ook kijk ik uit naar ideeën die vanuit het geweldige talent in de organisatie zelf komen en die daarna als innovatie voor klanten kunnen fungeren.

Dat klinkt veelbelovend! Wat wordt jouw rol als Business Director hierin?
Als business director zal ik onze innovatiepropositie versterken door EMEA heen en kijken welke nieuwe samenwerkingen we kunnen vinden met artiesten, instituten en andere organisaties die allemaal hetzelfde doel nastreven en paden vinden waar positieve impact en zakelijk succes samenkomen.

Wat is de belangrijkste les die je meeneemt vanuit Media.Monks?
Het belang van grensverleggende creativiteit en strategie, en: talent is alles, geen nice-to-have, zonder talent hebben we enkel geweldige ideeën die niet verder gaan dan een notitieblok. Het is cruciaal om creativiteit en menselijke verhalen te integreren om echt impact te maken. En het talent dat we hebben binnen Dentsu Lab is de reden dat we dit zo succesvol kunnen doen.

Wat ga je missen aan je oude werkgever?
Het team waar ik direct mee heb gewerkt, ze waren nooit bang om risico’s te nemen en er zat goed talent tussen.

Wat is jouw grootste talent?
Mijn grootste talent is het realiseren van partnerships en innovatieprojecten die nog nooit gedaan zijn, the first-of-its-kinds.

Cool, op welke first-of-a-kind van jezelf ben je dan het meest trots?
Mijn meest recente partnership met Dove, waarbij we een “Real Beauty Prompt PlayBook” hebben gelanceerd wat een openbare resource is die creators helpt om overwogen beslissingen te maken bij het genereren van content met AI, en bias in AI technologie aanvecht, die voornamelijk een slechte weerspiegeling geven van wat “Real Beauty” is.

Mooi initiatief! Ik heb ook vernomen dat jullie al meerdere labs hebben over de hele wereld. Kan je kort uitleggen hoe deze laboratoria er ongeveer uit zien?
Ja natuurlijk, die bestaan voornamelijk uit prototypes, de State of the art technologie met betrekking to creatieve technologie en interfaces, maar ook collaborative ruimte, ons lab is namelijk ook het lab van onze klanten, dat maakt het zo speciaal.

Good to know! Dan heb ik nog een laatste vraag: waar staat Dentsu Lab EMEA over precies één jaar?
Over een jaar hebben we door heel EMEA labs geopend en zijn we een extensie van onze klanten waarbij we hand in hand impact maken op globaal niveau.

Veel succes daarmee! Bedankt voor je tijd en en antwoorden, Florian! 
Geen probleem! Bedankt Sem!