Froukje en Joost grote winnaars 3FM Awards

Froukje en Joost grote winnaars 3FM Awards

22-03-2024 (11:47) - Awards

Donderdagavond werden de 3FM Awards uitgereikt in Poppodium PAARD in Den Haag. De afgelopen weken kon het Nederlandse publiek stemmen op hun favorieten. Froukje en Joost zijn daarbij als grote winnaar uit de bus gekomen. Ook de Haagse band DI-RECT, gloednieuw 3FM Talent Roxy Dekker, WIES en Suzan & Freek met Claude mochten een felbegeerde 3FM Award in ontvangst nemen.

Voor Songfestivaldeelnemer Joost kreeg de avond een verrassende wending: zijn fans hebben alles uit de kast getrokken om de award voor Beste Fan in de wacht te slepen. Dat is ze gelukt: onder leiding van Mae heeft de fanclub voor Joost de opvallendste actie georganiseerd, waardoor zij op het podium de eerste 3FM Award voor Beste Fan in ontvangst mochten nemen. Voor het tweede jaar op rij won Joost ook de 3FM Award voor Beste Artiest. Froukje mocht de award voor Beste Album in ontvangst nemen voor haar album ‘Noodzakelijk Verdriet’. Ook won ze de Beste Song voor haar nummer ‘Kwijt’.

Primeur van Roxy Dekker

Over de avond heen waren er verschillende optredens. Gladde Paling verraste het publiek met een mash-up van alle muzikale hoogtepunten uit het afgelopen jaar. Niemand minder dan Douwe Bob nam het muzikale stokje over en trakteerde de aanwezigen op een fantastisch optreden met onder meer zijn hits ‘This World Is Our Home’ en ‘Chase My Heart Away (Hero)’. Aanstormend talent Roxy Dekker bracht haar nummers ‘Satisfyer’ en ‘Anne-Fleur Vakantie’, maar speelde ook voor het allereerst haar nieuwe nummer ‘Sugar Daddy’ live, dat onder luid applaus van het publiek werd ontvangen. Voormalig 3FM Talent The Indien trad op tijdens de 3FM Awards, net als huidig 3FM Talent Anna-Rose Clayton. Niemand minder dan DI-RECT sloot de avond in Den Haag muzikaal af met onder meer ‘90’s Kid’, ‘OMG It’s Happening’ en ‘Through The Looking Glass’. De optredens zijn terug te vinden op 3FM.nl.