Strix technische partner van loyalty programma voor Skins Cosmetics

25-09-2023 (15:59) - Bureaus

Skins Cosmetics, toonaangevend in niche cosmetica, heeft negentien boutiques in Nederland, België en Zuid-Afrika en een succesvolle e-boutique. Onlangs lanceerde Skins haar loyalty programma, Skins Inclusive.

Het programma is mede-gerealiseerd door Strix als een van haar belangrijkste technische partners en geïntegreerd binnen het bestaande e-commerce platform. Skins Inclusive is een persoonlijk waarderingsprogramma voor klanten van Skins. Wanneer je je aanmeldt als member profiteer je direct van vele rewards en privileges, waaronder onbeperkt toegang tot de Skins Archives, een persoonlijke gift bij je aankoop, unieke videocontent van de Skins Experts en early access bij Skins Exclusives en limited editions.

Klanten kunnen zich aanmelden voor het programma binnen hun Skins account op skins.nl. Na aanmelding verschijnt binnen het account een persoonlijk Skins Inclusive-dashboard waar je kunt zien in welk level je je bevindt, welke rewards en privileges er voor je klaar staan en waar je reviews kunt schrijven. Hiermee is Skins Inclusive een loyalty programma 3.0, waar klanten worden beloond voor gewenst gedrag in plaats van op aankoopgedrag alleen.

Omnichannel aanpak

Een belangrijk kenmerk van Skins Inclusive is dat het zowel online als offline werkt. Zo wordt zowel een aankoop in de boutique als de e-boutique beloond, en kunnen rewards zoals een persoonlijke gift bij een aankoop in beide kanalen worden verzilverd.

Voor integratie binnen de (e-)boutique maakte Skins gebruik van de technologie van TritonX, een CRM-systeem dat klantdata uit zowel online als offline kanalen in één platform verzamelt. Mede hierdoor is Skins in staat om informatie over klantgedrag te verzamelen en te gebruiken voor marketingactiviteiten, productontwikkeling en optimalisatie van haar diensten. Daarnaast wordt er in TritonX gewerkt met zogenoemde events, waarmee members met punten of rewards worden beloond voor bepaald gewenst gedrag. Strix heeft hiervoor samen met Skins een dedicated Shopware 6 module ontwikkeld waarmee vanuit de webshop deze events kunnen worden aangesproken.

Members kunnen extra punten verdienen door de maandelijkse Member vraag te beantwoorden. Met deze data kan Skins feedback verzamelen over hun producten en diensten, waardoor ze kunnen inspelen op actuele behoeften en wensen van klanten.

Verschillende levels

Skins Inclusive heeft vijf levels. Elk level bevat nieuwe rewards en privileges. Hoe hoger het level, hoe exclusiever de verrassingen. Je behaalt een hoger level door een interactie te hebben met Skins. Bijvoorbeeld door een aankoop te doen in de (e-)boutique, een masterclass te volgen, of een review bij je laatste aankoop te plaatsen. Voor deze events ontvang je punten, die je loyalty level bepalen. Omdat iedereen uniek is, zijn de beloningen afgestemd op het klantprofiel (aankoopgeschiedenis, interesses en voorkeuren).

Dit loyaliteitsprogramma is ontwikkeld met een agile aanpak waarbij alle betrokken partijen nauw samenwerkten. Strix is medeverantwoordelijk voor de technische realisatie, waardoor een naadloze integratie mogelijk was met het bestaande e-commerce platform van Skins.

Angelique Heil, CRM & Loyalty Manager bij Skins“: Wij zijn enorm trots op wat we hebben neergezet met Skins Inclusive. Mede dankzij de expertise en vindingrijkheid van Strix hebben we samen, op weg naar livegang, een vernieuwend loyaliteitsprogramma ontwikkeld wat naadloos aansluit bij de identiteit en merkwaarden van Skins. Wij ervaren hierin een hele fijne samenwerking met veel pro activiteit en betrokkenheid vanuit het Strix-team. Een partij om met én op te bouwen dus.” 

Start met 20.000 members

In de eerste twee maanden hebben al ruim 20.000 klanten zich aangemeld voor Skins Inclusive en dit aantal groeit sterk. Het succes van dit programma laat zien dat er een sterke vraag is naar gepersonaliseerde loyaliteitsprogramma's in de beauty-industrie en dat bedrijven hierdoor hun klanten kunnen behouden en nieuwe klanten kunnen aantrekken.

 


Media

Marketing

Economisch