G-STAR strikt Olympisch kampioen Rhys McClenaghan

G-STAR strikt Olympisch kampioen Rhys McClenaghan

03-09-2024 (07:00) - Campagnes

G-STAR kondigt zijn nieuwste merkcampagne aan met turner en kersvers Olympisch kampioen Rhys McClenaghan. De campagne is een nieuw voorbeeld van G-STAR’s voortdurende ambitie om te werken met ‘s werelds beste talenten uit onconventionele disciplines, waarbij het denimmerk op hun kenmerkende artistieke manier altijd de grenzen van creativiteit opzoekt.

In de campagne laat de Olympische medaillewinnaar op ritmische wijze zijn moves op het voltigepaard zien, waarmee de 2024 herfstcollectie van G-STAR op een unieke manier wordt gepresenteerd. Het resultaat is een krachtige combinatie van ritme, beweging, kunst en product. De werelden van denim en turnen komen hierbij naadloos samen.

Rhys McClenaghan:“Ik heb turnen altijd gezien als een kunstvorm, net als fashion. De samenwerking met G-STAR is een boeiende kans om deze werelden samen te brengen. Het idee om mijn sport uit te voeren in denim is iets wat ik nooit had kunnen bedenken, maar het blijkt een perfecte match.” 

Onverwachte combinaties

Unieke samenwerkingen lopen als een rode draad door G-STAR’s geschiedenis, en waren te zien in vele eerdere campagnes zoals het partnership uit 2010 met wereldkampioen schaken Magnus Carlsen.

Gwenda van Vliet, Chief Brand Officer G-STAR: 'Bij G-STAR houden we van onverwachte combinaties, verrassen en dingen anders doen. Daarbij laten we ons inspireren door werelds beste talenten uit allerlei verschillende disciplines. Olympisch winnaar Rhys McClenaghan is zo’n unieke figuur met ongelofelijke skills. We vinden het ontzettend leuk zijn wereld met die van ons samen te brengen.'

Olympisch kampioen

De Ierse turner is ‘s werelds beste atleet op het voltigepaard, en zet met zijn innovatieve en complexe oefeningen constant nieuwe standaarden in de wereld van gymnastiek. Tijdens de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, bevestigde McClenaghan zijn dominantie door de gouden medaille te winnen op het onderdeel voltige. Naast zijn Olympische overwinning, is Rhys ook tweevoudig en regerend wereldkampioen (2022 en 2023) en is hij de huidig Europees kampioen met titels in 2018, 2023 en 2024.

Credits

Agency longstoryshort®
Creatives Joris Kuijpers & Tamara Pruis
Producers Vanessa Janssen & Fione van Wijk
Athlete/Artist Rhys McClenaghan
Fotograaf Rob Rusling
Production company: Stink Films
Director Felix Brady
DOP: David Foulkes
Executive producer Blake Powell
Producer Maddy Perkins
Stylist Alexander Gabriel
Muziek Ambassadors Berlin
Sound design Public Audio