Cloudfactory lanceert campagne voor  627 miljoen mensen die digitaal worden buitengesloten

Cloudfactory lanceert campagne voor 627 miljoen mensen die digitaal worden buitengesloten

10-10-2024 (10:41) - Inclusiviteit

Volgens onderzoek van het wereldwijde online verificatieplatform Sumsub worden 627 miljoen mensen – met een koopkracht van 1,75 biljoen dollar – over de hele wereld ten onrechte de toegang onthouden tot digitale diensten en vaak als risicovol aangemerkt vanwege vooringenomen stereotypering, bijvoorbeeld vanwege problemen met identificatiedocumenten, gebrek aan digitale geletterdheid, veranderingen in het fysieke uiterlijk of land van herkomst. Dit kan leiden tot uitsluiting van diensten die de meeste mensen als vanzelfsprekend beschouwen.

Nieuwe AI-gestuurde fraudedreigingen zorgen ervoor dat bedrijven steeds risicomijdender worden, waardoor dagelijkse levensbehoeften – zoals financiële diensten, onderwijs, gezondheidszorg en vacatureplatforms – buiten bereik blijven. Eenmaal buitengesloten, wordt het herwinnen van toegang bijna onmogelijk zonder aanzienlijke veranderingen bij bedrijven.

wereldwijde bewustmakingscampagne

Een begeleidend whitepaper van Sumsub, geschreven in samenwerking met The Catalyst Group, benadrukt dat digitale uitsluiting niet alleen een maatschappelijk onrecht is, maar ook een aanzienlijk economisch onderbelicht probleem, aangezien het gebrek aan toegankelijkheid de economische participatie beperkt. Om dit aan te pakken lanceert Sumsub ‘Greenflag’, een wereldwijde bewustmakingscampagne om bedrijven aan te sporen hun verificatieprocessen te heroverwegen, door eerlijkere, meer inclusieve oplossingen te hanteren.

gezamenlijke aanpak van bedrijven en overheden

Het ‘Greenflag’-project van Sumsub heeft tot doel het probleem van digitale uitsluiting – dat meer dan 627 miljoen mensen treft – aan het licht te brengen en bedrijven te bewegen om dit te helpen oplossen. De mensgerichte en inclusieve verificatieproducten en -functionaliteiten van Sumsub kunnen enkele van de redenen aanpakken waarom mensen onterecht worden gemarkeerd als risicovol. Voor andere oorzaken van uitsluiting is echter meer nodig dan alleen technologie. Sumsub voorziet een gezamenlijke aanpak waarbij bedrijven, overheden en verificatieaanbieders de omvang van dit probleem onderkennen en samenwerken om allesomvattende oplossingen te ontwikkelen, waardoor een eerlijkere digitale economie voor iedereen wordt gerealiseerd.

‘Greenflag’ vertegenwoordigt een grotendeels onaangeboorde markt met een collectieve koopkracht van 1,75 biljoen dollar. Voor bedrijven biedt het omarmen van inclusiviteit via bijgewerkte verificatieprocessen enorme kansen. Degenen die bereid zijn om uitsluitingspraktijken te heroverwegen, zullen baat hebben bij het betrekken van deze economisch ‘machtige’ bevolking.

mensvriendelijke digitale wereld

‘Greenflag’, gecreëerd door Sumsub en het onafhankelijke creatieve bureau Cloudfactory, is een wereldwijde campagne die de eerste ‘natie’ lanceert voor een mensvriendelijke digitale wereld, waar digitale bannelingen die ten onrechte een rode vlag hebben gekregen, hun kans kunnen krijgen om zich (weer) aan te sluiten bij de digitale economie. De campagne wordt vandaag gelanceerd ter ere van ‘World Inclusion Day’, met een online film op digitale kanalen die bedrijven naar de website moet leiden. Gebruikmakend van beelden van een drijvende server, schijnbaar eenzaam op zee, om het isolement en de ontkoppeling die wordt gevoeld door de 627 miljoen mensen die zijn uitgesloten van essentiële digitale diensten, krachtig te illustreren.

De website bevat een whitepaper en informatie voor bedrijven over hoe ze inclusiever kunnen zijn in hun verificatieprocessen en hoe Sumsub hen kan helpen om een oneerlijk verbannen massamarkt te ontsluiten, waardoor digitale diensten voor iedereen toegankelijk worden. De film wordt ondersteund door influencer-activiteiten. Daarnaast zal ‘Greenflag’ worden gepresenteerd op wereldwijde tech-evenementen en worden uitgerold over mondiale B2B-doelgroepen.

meer inclusieve oplossingen implementeren

Julia Kim, Chief Marketing Officer van Sumsub: “Bij Sumsub geloven we dat toegang tot digitale diensten een recht is, en geen voorrecht. De uitsluiting van ruim 627 miljoen mensen van essentiële diensten is een mondiale crisis die dringend aandacht vereist. Via de ‘Greenflag’-campagne bieden we aandacht aan dit verborgen probleem en dagen we bedrijven uit om opnieuw na te denken over de manier waarop ze verificatie benaderen. Door meer inclusieve oplossingen te implementeren, kunnen we mensen empoweren en een enorm economisch potentieel ontsluiten, terwijl we ervoor zorgen dat digitale diensten voor iedereen toegankelijk zijn. Het is tijd dat de industrie samenkomt en actie onderneemt om een eerlijkere digitale economie te creëren.”

       

Bruikbare oplossingen bieden

César García, Creative Director bij Cloudfactory: “Ons doel was om een tastbare representatie te creëren van een zeer reëel probleem dat te lang onzichtbaar is gebleven. Het concept van de drijvende server, eenzaam op zee, illustreert op krachtige wijze het isolement en de ontkoppeling die worden gevoeld door de 627 miljoen mensen die zijn uitgesloten van essentiële digitale diensten. Als bureau, dat creatief activisme omarmd heeft, zijn we toegewijd aan het stimuleren van actie. Veel bedrijven worden ertoe aangezet de beveiliging aan te scherpen als gevolg van nieuwe AI-gestuurde fraude, wat betekent dat bedrijven te risicomijdend worden bij het accepteren van nieuwe klanten. Wij zien ‘Greenflag’ als een echte weg naar verandering, die bruikbare oplossingen biedt die bedrijven onmiddellijk kunnen toepassen. We willen de waarde van deze gemarginaliseerde groep laten zien en de risico-perceptie veranderen van een land dat nu open is om zaken mee te doen.”

‘Greenflag’ zal wereldwijd worden uitgerold, inclusief de VS, het VK, Singapore, Hongkong, Mexico, Zuid-Afrika en de Verenigde Arabische Emiraten.