Brand brouwt bier voor Pinkpop

Brand brouwt bier voor Pinkpop

18-06-2024 (15:38) - Marketing

Voor de 53e editie van Pinkpop introduceert Brand een limited edition witbier met roze kleur, gebrouwen in de microbrouwerij in Wijlre, met frambozen en gedryhopt met Citra hop.

Vorig jaar maakte Brand al het eerste Pinkpop biertje (de NEIPA) en ook introduceerde de brouwerij Paaspop Blond.

Festivalmanager Niek Murray van Pinkpop: “We zijn trots dat we met onze Limburgse vrienden van Brand dit speciaal voor ons festival gebrouwen bier kunnen serveren tijdens onze 53ste editie. Toepasselijk in Pinkpop-roze en perfect passend bij de ongedwongen sfeer die we tijdens het festival zo koesteren”. Nils van Brand sluit zich hierbij aan: “Als Limburgse brouwerij zijn we enorm trots op de samenwerking met Pinkpop. De sterke verbinding met de Limburgse identiteit van zowel Brand als Pinkpop komt met het Pinkpop bier perfect samen.”

‘T Kelderke on Tour

Ook is er op Pinkpop een speciale Brand bar te vinden. In deze bar zijn details van Brand’s brouwerijkelder ‘‘t Kelderke’, die zich onder de brouwerij in Wijlre bevindt, nagemaakt en verwerkt. De ruimte werd in 1937 gemaakt voor het ontvangen van gasten en is ontworpen in kerkse stijl met wandschilderingen en glas-in-loodramen. Deze authentieke stijl is doorvertaald naar de ‘‘t Kelderke on Tour bar’. Hier zijn diverse Brand speciaalbiertjes (op de tap) verkrijgbaar.

Het Pinkpop-roze witbier wordt tijdens Pinkpop 2024 aan het festivalpubliek gepresenteerd en is daarna uitsluitend verkrijgbaar in het proeflokaal van Brand in Wijlre. 


Bureaus

Media

Economisch