Essent keert na ruim tien jaar terug in het schaatsen

Essent keert na ruim tien jaar terug in het schaatsen

05-09-2024 (11:37) - Marketing

Essent keert na ruim tien jaar terug in het schaatsen. Het energiebedrijf verbindt zich ten minste drie jaar aan de schaatsploeg van Jac Orie en Sven Kramer. Ook draagt zij bij aan de maatschappelijke ambitie van de Sven Kramer Academy om kinderen het plezier van het schaatsen te laten ervaren. Bovendien sluit Essent aan bij Team Duurzaam IJs, een consortium van de KNSB om kunstijsbanen te helpen verduurzamen.

Schaatsen is Nederlands cultureel erfgoed en met 8,5 miljoen tv-kijkers de derde meest bekeken sport in Nederland. Bijna de helft van de Nederlanders wil kinderen laten opgroeien met schaatsen. Nederlanders omarmen schaatsen en de sport is volop in ontwikkeling.

“Tegelijkertijd is er minder vaak natuurijs in Nederland en zijn we dus meer afhankelijk van kunstijsbanen. Sommige kunstijsbanen hebben het moeilijk. Ze moeten vol inzetten op het besparen van energie via verduurzaming om het schaatsen betaalbaar te houden. Daar kan Essent samen met de KNSB goed bij helpen via het consortium Team Duurzaam IJs”, zo vertelt Thijs van Rossum, Commercieel Directeur van Essent.

“Dit sluit ook mooi aan bij de droom van de Sven Kramer Academy, waarbij wij helpen om zoveel mogelijk kinderen, die misschien niet snel in aanraking komen met deze sport, kennis te laten maken met deze prachtige Hollandse traditie”, vervolgt Van Rossum.

“Ook zien we dat de energiemarkt in een ongekend tempo aan het veranderen is. We willen dat onze klanten blij zijn met Essent en nóg langer bij ons willen blijven. Daarom is het logisch een deel van onze marketinginvesteringen te verschuiven naar sponsoring, zodat we klanten een bijzondere ervaring kunnen bieden. Doordat schaatsen verbindt kunnen we meer mensen bereiken én helpen met hun volgende stap in energie besparen en verduurzamen”, besluit Van Rossum.
 


Bureaus

Media

Economisch