Philos lanceert met winkelopening voor vrouwelijke hardlopers

Philos lanceert met winkelopening voor vrouwelijke hardlopers

15-10-2024 (18:23) - Marketing

Geïnspireerd door eeuwenoude hardlooptradities, introduceert Philos haar eerste 'Running Armor' collectie en de 'Philos Athena' hardloopschoen. Een totaalervaring from head-to-toe voor vrouwelijke hardlopers die op zoek zijn naar zowel prestaties als esthetiek. De filosofie 'Running as ceremony' staat centraal voor de ervaring van Philos, waarbij beweging, schoonheid en hoogwaardige producten samenkomen.

Oprichter en creatief directeur was een succesvol modeontwerper in New York, maar vond tijdens de pandemie hernieuwde balans in Amsterdam. Zijn passie voor hardlopen bracht hem op een cruciaal moment naar Athene, waar een vroege ochtendrun in het oude Panatheniac Stadium hem verbond met de rijke geschiedenis van hardlopen. Het idee voor Philos werd geboren: een merk dat hardlopen benadert als een eeuwenoude en universele expressie, niet als een race om persoonlijke records.

"Hardlopen is veel meer dan een fysieke activiteit. Het is een oude, natuurlijke en intuïtieve vorm van menselijke expressie. Ik wilde een merk creëren dat deze diepere, meer betekenisvolle kant van hardlopen omarmt", zegt  Greg Rosborough, mede-oprichter van Philos.

Samen met Sophie Nordenhed, medeoprichter en strateeg, kreeg Philos vorm. Sophie, een marathonloper met een achtergrond in community-building, voelde vanuit haar eigen ervaring de behoefte om hardlopen te benaderen als meer dan alleen een sport.

Female first

Hoewel Philos aanvankelijk als een merk voor mannen werd bedacht, inspireerden vrouwelijke hardlopers, waaronder mede-oprichtster Sophie Nordenhed, de beslissing om vrouwen op de eerste plaats te zetten. Philos bouwt aan een gemeenschap waarin vrouwen elkaar inspireren, ondersteunen en de kracht van samen lopen ervaren. De ‘Running Armor’ collectie en ‘Philos Athena' hardloopschoen zijn ontworpen voor prestaties, comfort en esthetiek, om vrouwelijke hardlopers een zelfverzekerd gevoel te geven.

Eerste winkel

De eerste Philos-winkel, de 'Philos Temple of Running', is gevestigd aan de Spiegelgracht 21 in Amsterdam. Amsterdam werd gekozen als de eerste locatie voor Philos vanwege de prachtige omgeving, de sterke hardloopgemeenschap en het progressieve karakter van de stad.  


Bureaus

Media

Economisch