Nieuwe verklaringen en beeldmateriaal in docuserie JFK: ONE DAY IN AMERICA

26-09-2023 (10:49) - Media

Om zes decennia na de moord op de voormalig Amerikaanse president John F. Kennedy op 22 november 1963 te herdenken, keert de met een Emmy Award bekroonde en veelgeprezen serie 'ONE DAY IN AMERICA' terug met een tweede deel, JFK: ONE DAY IN AMERICA.

Ter nagedachtenis aan John F. Kennedy zijn de drie afleveringen van deze docuserie tevens achter elkaar te zien op 22 november, zijn 60-jarige sterfdag, vanaf 20:30 uur op National Geographic. De driedelige serie geeft een uitgebreid verslag van een zeer tragisch moment in de Amerikaanse geschiedenis en de ontwikkelingen die daarop volgden. In samenwerking met 'The Sixth Floor Museum at Dealey Plaza', verteld 'JFK: ONE DAY IN AMERICA' over de gebeurtenissen rondom het historische moment van de aanslag op John F. Kennedy in realtime.

De laatste overlevende getuigen

De serie bevat verklaringen van de laatste overlevende getuigen en nooit eerder vertoond beeldmateriaal voor het eerst in kleur. Van Emmy Award-winnende 72 Films 'David Glover en Academy Award-winnende Executive Producers Dan Lindsay en T.J. Martin. De drie afleveringen van deze docuserie worden achter elkaar op 22 november vertoond via National Geographic. Deze dag is het exact 60 jaar geleden dat ex-president John F. Kennedy werd doodgeschoten in Dallas. 

Exclusieve toestemming

David Glover van het met een Emmy Award bekroonde 72 Films en de met een Academy Award bekroonde filmmakers Dan Lindsey en T.J. Martin maakten de serie in officiële samenwerking met The Sixth Floor Museum at Dealey Plaza in Dallas. Met exclusieve toestemming om de nieuwsarchieven van het museum voor het eerst in te kleuren, verweeft de documentaireserie archiefmateriaal met belangrijke getuigenissen van enkele van de laatste overlevende getuigen om een meeslepend, gedetailleerd onderzoek te creëren van die cruciale dag die de Amerikaanse geschiedenis voor altijd veranderde.

Nieuw beeldmateriaal 

JFK: ONE DAY IN AMERICA bevat nieuw ingekleurd beeldmateriaal en getuigenissen van mensen die die dag in Dallas waren en van wie sommigen voor het eerst hun verhaal vertellen in een documentaire. De nieuw unieke ingekleurde beelden bevatten materiaal van Lee Harvey Oswald wanneer hij in hechtenis is en wanneer hij wordt neergeschoten terwijl hij wordt overgebracht naar de gevangenis. Tot de deelnemers die hun emotionele getuigenis voor het eerst in een documentaire delen behoren Peggy Simpson, de enige vrouwelijke verslaggeefster van Associated Press die in 1963 in Texas werkte en ooggetuige was van Oswalds schietpartij; Rusty Robbins, een politieagent uit Dallas die Jack Ruby kende, de man die Oswald vermoordde; en Bill Mercer, een lokale verslaggeefster voor KRLD die als eerste verdachte Oswald informeerde dat hij was aangeklaagd voor de moord op de president.


Bureaus

Marketing

Economisch