Eerste vijf genomineerden Remarkable Venue Awards 2022 bekend

01-09-2022 (11:43) - Prijzen

De eerste vijf genomineerden voor de Remarkable Venue Awards 2022 zijn bekend. Tijdens deze awards worden musea en attracties met de beste bezoekersreviews geselecteerd. Dit jaar zijn er 20 Nederlandse attracties en musea genomineerd.
 
Dit jaar strijden meer dan 200 genomineerden om een van de zeven awards die aan attracties en musea in negen landen (VK, de VS, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal, de VAE en Nederland) worden uitgereikt. De selectie is gebaseerd op meer dan 1,1 miljoen klantrecensies van musea en attracties op Tiqets.com.

Nominaties voor de eerste vijf categorieën

De Nederlandse genomineerden van de Remarkable Venue Awards 2022 voor de eerste vijf categorieën zijn:
 
Most Remarkable Venue
Rijksmuseum, Keukenhof, Diergaarde Blijdorp en Toverland

Best Museum
Mauritshuis, BODY WORLDS Amsterdam, Van Gogh Museum en Oorlogsmuseum Overloon

Best Attraction
THIS IS HOLLAND, Helivliegen Keukenhof, Remastered en Efteling

Best Landmark
Keukenhof, Johan Cruijff ArenA, Nationaal Monument Kamp Vught en Kasteel Hoensbroek

Beste Onsite Experience
Nationaal Monument Camp Vught, STRAAT Museum, Koninklijk Paleis Amsterdam en Museum het Rembrandthuis


Het beste dat de museum- en attractie-industrie te bieden heeft

Tiqets-CEO Laurens Leurink: “De genomineerden voor de Remarkable Venue Awards van dit jaar vertegenwoordigen het beste dat de museum- en attractie-industrie te bieden heeft – ze hebben lovende recensies ontvangen van meer dan een miljoen Tiqets-klanten wereldwijd. We zijn er trots op om met deze fantastische locaties samen te werken en we zijn verheugd om ze allemaal in het zonnetje te zetten tijdens de Remarkable Venue Awards."
 

Volgende nominatieronde

Later deze maand wordt de tweede ronde van genomineerden bekendgemaakt. Daarbij gaat het om de prijscategorieën 'Best Hidden Gem' en 'Most Innovative Venue'. Deze twee prijscategorieën worden beoordeeld door een vakjury, waaronder in Nederland Anouk van Eekelen (Destination Development Manager bij NBTC) en Frederike van Ouwerkerk (Senior lecturer culture- tourism-communication aan de Breda University of Applied Sciences). Museums en attracties die voor een award in een van deze twee categorieën in aanmerking willen komen, kunnen via deze link een aanvraagformulier downloaden.
 

Volledige lijst

De volledige lijst van 180 genomineerden voor de op beoordelingen gebaseerde awards, en een uitgebreidere beschrijving van de criteria om in aanmerking te komen voor een award, is hier te vinden. Op 28 september 2022 worden de winnaars in alle zeven categorieeën in de negen deelnemende landen bekendgemaakt.
 

Bijwonen prijsuitreiking op 2 november

De wereldwijde winnaars van de 2022 Remarkable Venue Awards worden bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking op de Tourism Innovation Summit (TIS) op 2 november. Er is ook een gratis livestream van het evenement beschikbaar. Via deze link kun je jezelf aanmelden.