Rootzz of Nature wint FoodAward voor koelverse jackfruit producten

19-05-2022 (14:39) - Awards

Vleesvervangermerk Rootzz of Nature ontving een grote hoeveelheid consumentenstemmen en waardering van de landelijke supermarktketens en heeft daarmee een FoodAward in de wacht gesleept voor hun jackfruit producten in het koelschap. De FoodAwards is een initiatief van FoodPersonality waarbij de beste productintroducties van A-merkleveranciers van het voorgaande jaar worden beloond.

Tijdens de 32e editie van de jaarlijkse FoodAwards werden maar liefst 25.000 consumentenstemmen uitgebracht. Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van de belangrijkste supermarktorganisaties boog zich vervolgens over de uitslag van die stemming. Op deze manier wordt bij de FoodAwards niet alleen de stem van de consument in acht genomen, maar ook het oordeel van experts. Zij beoordelen de producten onder andere op het vernieuwende karakter van een product. Met een grote hoeveelheid consumentenstemmen heeft Rootzz of Nature goed gescoord bij de consument en ook de juryleden waren overtuigd van de producten.
 
Vooral het gebruik van de vernieuwende Aziatische vrucht jackfruit werd door de juryleden als een verrijking van het schap gezien. Afgelopen woensdag 18 mei werd dan ook een FoodAward uitgereikt aan Rootzz of Nature voor hun koelverse jackfruitballetjes, -reepjes en -burgers.
 

Groeiend jackfruit assortiment

Met een FoodAward in de prijzenkast, maken de producten van Rootzz of Nature hun plek in het koelschap meer dan waar. Het merk ligt inmiddels niet meer alleen in het koelschap, maar blijft innoveren en heeft onlangs een nieuwe lijn met houdbare stazakken vegan jackfruit in saus geïntroduceerd en is daarnaast druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten.