Genieten van LUSH met respect voor mens, dier en milieu

07-02-2019 (12:59) - Shopwatch

Beter en mooier gaat vaak hand in hand met dierproeven en dat is toch eigenlijk wel een blamage voor de cosmeticabranche. Reden waarom Charles Borremans voor ShopWatch aanklopte bij The Body Shop èn bij challenger brand LUSH, beide cosmeticamerken die mens, dier en milieu respecteren. 


zo pakt LUSH het aan

De makers van LUSH geloven onder meer in het maken van effectieve producten van verse, biologisch groenten en fruit, de beste etherische oliën en veilige, synthetische ingrediënten. Ze geloven ook in het kopen van ingrediënten van bedrijven die niet op dieren testen en in het vrijwillig testen van onze producten op mensen. En die producten worden ook nog eens gemaakt door blije mensen die blije producten maken, die hun gezicht met liefde op de producten laten zetten en die hun moeders graag trots maken. Ruby van Hoorn, PR manager LUSH Netherlands & Belgium, vertelt in de vlog van deze week hoe dat allemaal in zijn werk gaat.


strategie van The Body Shop

Eerder vertelde Jessie Macneil - Brown, Senior Manager of International Campaigns & Corporate Responsibility bij The Body Shop, in FONK magazine hoe dit cosmeticamerk dierenleed al in ’89 al aan de kaak stelde door campagne  te voeren tegen het testen van cosmetica op dieren.
Lees het verhaal van Jessie Macneil hier onder.over ShopWatch Challenger Award 2019

Eens in de twee jaar reiken GUC Agency en FONK Media de ShopWatch Challenger Award uit. De genomineerden hebben zich de afgelopen 24 maanden gepresenteerd in de maandelijkse ShopWatch-vlogs in het ShopWatch-channel op FONKonline en zijn ook in het YouTube-channel van FONK te vinden. De vlog met LUSH is de laatst genomineerde in de reeks die aanmerking komt voor de ShopWatch Challenger Award 2019. De eerste editie van ShopWatch Challenger Award 2018 vindt plaats op 16 april 2018.

Lees
hier meer over de criteria en het juryproces van de ShopWatch Challenger Award 2019.