felyx maakt de stad leefbaar voor iedereen

11-09-2019 (14:04) - Shopwatch

felyx is een innovatieve scale-up met ambitieuze plannen voor duurzaam en gedeeld stadsvervoer. Omdat steden voller worden en de luchtkwaliteit verslechtert, is een transitie nodig richting nieuwe vormen van mobiliteit. Charles Borremans sprak met CEO en co-founder Quinten Selhorst.
 
De missie van felyx: met een compact, gedeeld en duurzaam vervoersmiddel de stad leefbaar en bereikbaar houden voor iedereen.  Quinten Selhorst: 'Wij hebben iets geïntroduceerd wat nog niet bestond in Nederland. Er was nog geen concept waarbij consumenten van scooters via een gedeelde app gebruik konden maken', vertelt Selhorst. Hoe het concept van felyx precies werkt en hoe deze scale-up haar missie verwezenlijkt, bekijk je in de ShopWatch-vlog van deze week.
 

Marktleider Greenwheels in FONK magzine

Om het verhaal compleet te maken deelt Andrew Berkhout het verhaal van GreenWheels (sinds 25 jaar!) in FONK magazine 267. Lees zijn verhaal hier. Heb je nog geen abonnement op FONK magazine? Kies dan voor een gratis abonnement van 3 maanden en klik hier om je aan te melden.