Ali Niknam (bunq): 'Het is belangrijk dat er diversiteit komt'

29-07-2019 (09:30) - Shopwatch

De bankwereld is de afgelopen decennia niet altijd een publiekslieveling geweest. Er was (en is) best wel vaak sprake van een haat-liefde verhouding. Vanwege die weerstand en de behoefte aan ‘eerlijk bankieren’ zagen in het van oudsher gesloten bolwerk der bankiers nieuwe initiatieven het licht. ShopWatch sprak met bunq-oprichter Ali Niknam.
 
Ali Niknam: 'Ik denk dat de banken an sich niet een probleem hadden of hebben. Het probleem is dat de hele sector uniform is. Het is belangrijk dat er diversiteit komt.'
 
Lees hier de volledige vlog van SopWatch anchor Charles Borremans en Ali Niknam.
 
Er zijn naast het nieuwe bunq ook ‘oude bank-formules’ die het anders aanpakken. Een goed voorbeeld daarvan is Rabobank, dat sinds de oprichting geen aandeelhouders, maar leden heeft. Juist die insteek bracht vanaf het begin flink wat geld in het laatje van alle betrokkenen. In de printeditie van FONK 263 lees je de visie van Eric Traa van Rabobank op onder meer de toegevoegde waarde van hun model.
 
Wil je het interview met Eric Traa lezen, maar heb je geen abonnement? Kies dan voor een gratis kennismakingsabonnement van 3 maanden op FONK magazine (na die drie maanden ben je tot niets verplicht).