Omroep ZWART laat kleuren zien tijdens Radio ZWART Marathon

Omroep ZWART laat kleuren zien tijdens Radio ZWART Marathon

19-11-2021 (16:11) - Media

Omroep ZWART start op 1 januari 2022 als publieke omroep. Luisteraars krijgen een voorproefje van het geluid van Omroep ZWART, tijdens de Radio ZWART Marathon van vrijdag 26 november tot vrijdag 3 december 2021; 168 uur online radio, samengesteld door een team ZWART ambassadeurs, bekende dj’s en curatoren en verschillende muzikale stromingen zoals hiphop, R&B, amapiano, soul, latin en meer.
 
De Radio ZWART Marathon wordt belangeloos door vrijwilligers geproduceerd. Het event geeft een inkijk in de ambities van de omroep en is een moment om nieuwe leden te werven.
 
Akwasi Ansah, Creatief Directeur van Omroep ZWART: “We willen met de Radio ZWART Marathon laten zien hoe waardevol het is dat culturen elkaar ontmoeten en dat verschillende genres samen komen. ZWART staat voor de saamhorigheid waar wij ons bestaansrecht aan danken. We geven licht aan onderbelichte helden en talenten, onderbelichte verhalen en perspectieven en aan onderbelichte genres in de muziek. We hopen dat veel mensen eens willen luisteren en ons wil steunen met een lidmaatschap.”
 

Onderdeel van publieke bestel in 2022

Per 1 januari is Omroep ZWART officieel onderdeel van de Nederlandse Publieke Omroep. Als aspirant omroep schrijft de Mediawet een samenwerking met een bestaande omroep voor. Voor Omroep ZWART is dat BNNVARA. Het is de ambitie van Omroep ZWART om tv, radio, online content en podcasts te produceren waar iedere Nederlander zich in kan herkennen. Om te blijven voortbestaan moet ZWART voor 31 december 2026 minimaal 150.000 leden behalen. De omroep wil met de Radio ZWART Marathon een stap in die richting te maken.
 
Gianni Grot, Algemeen Directeur Omroep ZWART: “We willen uitgroeien tot een thuisbasis waarin alle Nederlanders zichzelf kunnen herkennen. Maar ook willen we ons van aspirant omroep naar een erkende omroep ontwikkelen. De missie van Omroep ZWART luidt dan ook: ‘nieuwe helden de kracht geven om een veilige plek te bouwen voor iedereen’. Wat je achtergrond ook is, je bent welkom bij ons.” 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch