Roularta Media Nederland en New Skool Media integreren

20-09-2022 (12:19) - Media

De organisaties van Roularta Media Nederland, overgenomen door Roularta Media Group in april 2021, en New Skool Media, overgenomen door Roularta Media Group in maart 2022, zullen worden geïntegreerd. De nieuwe organisatie wordt met 240 werknemers, 650.000 abonnees en 70 miljoen euro omzet de op 1 na grootste magazine uitgever van Nederland.
 
Roularta Media Nederland is uitgever van titels als Plus Magazine, Landleven, EW (voorheen Elsevier Weekblad), Delicious., Seasons en KIJK en 50+ Beurs. Met de integratie komt een beperkt aantal arbeidsplaatsen, grotendeels binnen enkele centrale afdelingen, te vervallen.
 
Erwin van Luit, co-CEO en Dirk Oeyen, CEO van Roularta Media Nederland: “De integratie van beide ondernemingen is een logische stap na de overname. Door de krachten van beide organisaties te bundelen ontstaat een krachtig, modern, slagvaardig en zeer winstgevend uitgeefbedrijf. Daarnaast biedt de samenwerking met Roularta Media Groep in België, en de investeringsbereidheid in digitalisering die zij aan de dag leggen, enorme kansen”.
 
De beslissing om beide mediabedrijven te integreren is een voorgenomen besluit waarover deze week een adviesaanvraag bij de BOR (Buitengewone Ondernemingsraad) is ingediend. Beoogde invoeringsdatum van de geïntegreerde organisatie is 1 november aansttande.
 

Over New Skool Media

New Skool Media BV (NSM) is na DPG de grootste magazine publisher van Nederland. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam geeft NSM onder meer EW, Seasons, Columbus Magazine, Delicious, KIJK, BeleggersBelangen, Fiets en Truckstar uit. Sinds begin 2022 is New Skool Media in handen van Roularta Media Group.
 

Over Roularta Media Nederland

Roularta Media Nederland BV (RMN) is uitgever van onder meer Plus Magazine, het grootste maandblad van Nederland. Het bedrijf werd opgericht in 1990 onder de naam Senior Publications Nederland BV (SPN), en was een joint-venture tussen de Franse uitgeverij Bayard Presse en de Belgische uitgever Roularta Media Group NV (RMG). Sinds april 2021 is RMG 100% eigenaar van het bedrijf dat voortaan verder gaat onder de naam RMN.
 

Over Roularta Media Group

Roularta Media Group NV is een Belgische multimediagroep, marktleider op het gebied van magazines (N/F) (algemeen-, business- en sport-nieuwsweekbladen, lifestyle-magazines, medical- e.a. professional magazines), lokale media in Vlaanderen ( zondagskranten, lifestylemagazines en internet-marketingsolutions) en business-televisie.

 


Bureaus

Marketing

Economisch