Alter Eco roept op om in het donker te genieten

20-03-2023 (11:33) - Marketing

Chocolademerk Alter Eco zet zich in om de productie van chocolade eerlijk, biologisch en transparant te maken en daarnaast bij te dragen aan het herstel van de natuur. Op zaterdag 25 maart om 20:30 roept het merk chocoladeliefhebbers op om samen tijdens Earth Hour een uur lang de lichten uit te doen en onder het genot van kaarslicht een stuk bewuster te genieten van hun favoriete treat. 

De productie van cacao meerdere problemen met zich mee; naast wereldwijde ontbossing ontstaat er een grote berg afval. Ook gaat de teelt vaak gepaard met slechte werkomstandigheden, uitbuiting en kinderarbeid.

Gouden driehoek

Alter Eco wil hier permanent verandering in brengen door het goede voorbeeld te geven. Ze produceren namelijk pure chocolade, zowel in smaak als oorsprong, volgens hun gouden driehoek principe: alle repen van het merk zijn volledig biologisch, vegan en het resultaat van een fairtrade principe. Daarnaast levert het chocolademerk een bijdrage aan het klimaat door met lokale partner Acopagro, een cacao-landbouw coöperatie in Peru, bossen te herstellen om de CO2-uitstoot van hun producten te compenseren. Zo hebben zij ruim 200.000 bomen geplant en 35.000 hectare grond vernieuwd. 

Lichten uit en genieten 

Femke van der Laan van Alter Eco; “Het is mooi om te zien dat het aanbod van biologische, fairtrade chocolade groeit, want alleen met elkaar gaan we het verschil kunnen maken. Small pleasures make a big difference is ons credo. Daarom past het doel van Earth Hour ook zo goed bij Alter Eco. Een kleine individuele actie om aandacht te vragen voor het beschermen van ons klimaat en de natuur, maakt veel los wanneer we dit op massaal niveau doen. Daarom willen we iedereen oproepen stil te staan bij een bewuster leven met de lichten uit en een stukje pure Alter Eco chocola in de hand.” Het aanbod van Alter Eco bestaat uit repen van 75%, 85% en 95% in drie smaakcombinaties: de Almond reep van pure chocola met amandelen, de Orange voor sinaasappelliefhebbers en Crunchy Quinoa met gepofte quinoa. 

De pure chocoladerepen van Alter Eco vind je in het biologische schap bij Albert Heijn en online voor 2,79.-. 


Bureaus

Media

Economisch