IKEA en de World Surf League lanceren surfcollectie KÅSEBERGA

IKEA en de World Surf League lanceren surfcollectie KÅSEBERGA

03-05-2022 (14:29) - Marketing

Samen met de World Surf League (WSL), een organisatie die surfers sinds 1976 vertegenwoordigt en samenbrengt, lanceert IKEA de KÅSEBERGA surfcollectie. Surfers uit verschillende landen hielpen mee aan de totstandkoming van deze sportieve en functionele collectie die past bij een levensstijl waarin de oceaan centraal staat. KÅSEBERGA bestaat uit producten voor surfers en strandliefhebbers, zoals een tas om je na het surfen in om te kleden, een strandstoeltje en een draagbare barbecue. De collectie ligt vanaf nu in alle IKEA winkels.

Meer dan 3.500 surfers uit Brazilië, Japan, Zweden en Hawaï - onder wie voormalig profsurfers Rob Machado en Kassia Meador - zijn betrokken geweest bij het ontwerpproces. Zij hebben hun persoonlijke voorkeuren voor materiaal en design gedeeld en prototypes getest. Op die manier is de KÅSEBERGA collectie perfect afgestemd op mensen die een actief leven leiden rondom de oceaan. Het behoud van schone oceanen speelt daarbij een grote rol - de producten zijn onder andere gemaakt van gerecycled afval uit de oceaan en hernieuwbare materialen, zoals katoen, hout en bamboe.


Surfplank en wetsuits

De collectie bestaat onder andere uit een handige surftas die is geïnspireerd op de iconische FRAKTA tas - al een favoriet onder surfers vanwege de waterbestendigheid. De tas is groot genoeg om je staand in om te kleden en heeft - naast extra inzetstukken - een dubbele bodem en een aparte ruimte voor natte wetsuits. Berg bij thuiskomst je surfplank en andere attributen op in het houten ophangbord aan de muur. Ook het balansboard - waarmee je je stabiliteit voor op het water oefent - speelt optimaal in op de behoeften van surfers.
 


De collectie is er voor iedereen die wil genieten van een zomer op het strand: kleurrijke handdoeken, zonnehoedjes en een zonnescherm. Zittend in de strandstoel - gemaakt van acaciahout - kijk je in alle rust naar de surfers op het water. KÅSEBERGA bevat ook een houten handsurfplank voor bodysurfers - mensen die met hun lichaam over de golven surfen. De handsurfplank bevordert het drijfvermogen en maakt het mogelijk om met je handen te sturen.

 


Bureaus

Media

Economisch