Zeewier op je menu

17-04-2019 (10:30) - Shopwatch

Marktleider De Vegetarische Slager kent tegenwoordig behoorlijk wat concurrentie, hetgeen ze overigens in hun streven naar een vleesloze wereld, toejuichen. Scale-up Seamore, dat zeewier op ons dagelijks menu wil zetten, trok onze aandacht en daarom strikte Charles Borremans founder Willem Sodderland voor de Shopwatch Challenger vlog.


Een bord tagliatelle in een restaurant op Ibiza triggerde Willem Sodderland (49) volgens eigen zeggen om zeewierproducten te ontwikkelen. In 2015 ging zeewier start-up Seamore van start. Na ruim drieenhalf jaar drie liggen de producten van zijn bedrijf Seamore in meer dan 950 winkels in 8 landen. Sodderland vertelt in in ons vlog ShopWatch hoe hij en zijn team de explosieve groei van het jonge bedrijf hebben bewerkstelligd.
 
Tegelijkertijd lees je in de nieuwe editie van FONK magazine die vandaag is verschenen, het verhaal van De Vegetarische Slager. Het succesverhaal van deze marktleider die onlangs door Unilever werd overgenomen en die vorige maand de Coolest Dutch Brand Award 2018 sleepte, vind je ook hieronder: